Feldühödés – hogyan kezeljük

GrumpMeter

Talán sokan ismerik a helyzetet, amikor nyugodt gyermekünk morgós, zsémbes lesz, majd ideges, feszült és végül elszabadulnak az indulatai, azaz robban a bomba. Mindezek az érzelmi fokozatok egyénileg és kor szerint is sokféleképpen megnyilvánulhatnak.
Legjobb, ha a gyerkőc megtanulja SAJÁT MAGA kezelni a helyzetet, azaz felismeri a fokozatokat, éppen hol tart a “feldühödési” folyamatban. Ha tudja, milyen fokozatok vannak és ezek nála pontosan milyen “tünetekkel” járnak, még időben elcsípheti a “feldühödés démonát” és megállíthatja, visszafordíthatja a folyamatot.
Hogyan segíthetünk ebben gyermekünknek? Ebben is segít a mindfulness és meditáció! Ha szülőként kérdésed lenne, legújabb programunkat ajánlom figyelmedbe, amiről ITT tudhatsz meg többet.
Ha már tudjátok a módszert, akkor segítségetekre lehet egy GrumpMeter nevű applikáció, ahol megrajzolhatjátok a saját “dühösödési létrátokat”, ahogy én is tettem (lásd a képen). Ha ez megvan, utána kinyomtatva kitehető a gyerkőc szobájába, vagy vihet magával egy kisebb példányt a tolltartójában a suliba. Így amikor elindul a düh, csak rápillant, és már tudja is mit csináljon.
Szerintem szuper kis eszköz, próbáljátok ki!

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Szeretnél kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet?

Ha tanácstalan vagy a kezdő lépéseknél, ahogy én is az voltam annak idején, nézd meg Szülőknek szóló Mentor Programomat.

Ezeket olvastad már?

Életmód

Anyák napjára

Ahogy a környezetünk, a család és gyermekeink is megemlékeznek az anyák napjáról, mi se feledjük el magunkat, és ajándékozzunk szeretetet, törődést, önMAGunknak is…. ééééés kérjünk

TOVÁBB OLVASOM »