LEGYÉL NYUGODTABB, BOLDOGABB A MINDENNAPOKBAN

Gyermek meditáció és mindfulness egyénre, családra szabottan

MIBEN SEGÍT NEKED ÉS GYERMEKEDNEK A MINDFULNESS?

harmonikusabb családi légkör

kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életmód

EREDMÉNYESEBB, gyorsabb tanulás

stresszhatások hatékonyabb kezelése

Mit tartalmaz a Szülői Mentor Program?

  • A találkozók alatt mindfulness, meditációs és relaxációs technikákat mutatok, főleg gyakorlatokat, szülőknek és gyerekeknek egyaránt.
  • Mindezeket a megfogalmazott célhoz és korosztályhoz igazítjuk, ettől egyénre szabott a módszer
  • Cél, hogy miután megtanultátok a praktikákat, azt egyénileg tudjátok alkalmazni az életben ezután bármikor – „mindful” szülőként – kevesebb stresszel, több örömmel!
  • Megtanulhatsz saját meditációkat készíteni, saját igényeiteknek megfelve alkalmazni őket (nagyon hasznos problémafeldolgozáshoz például)
  • Kezdés: bármikor online – Jelentkezz az  ingyenes ismerkedő alkalomra a célok, tervek megfogalmazásához

neked ajánlJUK, ha:

Gyakorló és leendő szülőknek (akár pocaklakóval is),

EGYÉNI PROBLÉMÁK - EGYEDI MEGOLDÁSOK

Ez egy egyénre, családra szabott online mentor program, azaz mindenki a saját időbeosztásának megfelelően, a saját tempójában haladhat.

Ajánlott találkozási gyakoriság: havonta 2-3 alkalom. Tapasztalatok alapján összesen 4 alkalom elegendő lehet, de előfordulhat, hogy 6-8 alkalommal is érdemes találkoznunk. 

Foglald le a helyed még ma!

Első alkalommal lehetőséged van egy ingyenes online körülbelül 20-30 perces ismerkedésre (Zoom segítségével), ahol elmesélheted miért szeretnél tanulni, mi a helyzet a családotokban, van-e esetleg valami kifejezett eset, ami miatt megkerestél. Én pedig elmondanám ezek alapján, hogyan képzelem el a programot, mire számíthatsz. 

Minden további alkalom 9000 Ft. 

Válassz a szabad időpontok közül a lenti zöld gombra kattintva.

A linken belül válaszd a „Mindfulness Időpontfoglalás” menü alatt az „Ismerkedő alkalom – ingyenes” lehetőséget.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Amik benned is felmerülhetnek

A mindfulness nem más, mint a jelen pillanat tudatossága amikor teljesen jelen vagyunk , mégpedig ítélkezésmentes állapotban, semmit nem hagyva figyelmen kívül, és nem engedve, hogy a hétköznapi élet magával ragadjon.

A ’meditáció’ szónak sok értelmezése van a köztudatban.

A gyermekekkel folytatott meditációk alapjában véve az éber figyelem/tudatos jelenlét gyakorlatai, a koncentráció, vizualizációs készségek fejlesztésével.

 

sokszor előfordul hogy keverik vagy ugyanannak értelmezik, azonosítják a két fogalmat.
Alapjában véve a mindfulness egy nyitott, éber figyelmi állapot, aminek gyakorlásához meditációkat használhatunk, ezzel elmélyítve a tapasztalást.

lehetővé teszi, hogy MEGTAPASZTALJUK AZ ÉLETET, miközben elengedjük azt a belső feszültséget, amit a mindennapok gondolatai, érzései okoznak.

A fejünkben zúgó gondolatoktól, ha megszabadulunk, akkor sokkal könnyebben összpontosítunk egy-egy adott feladatra.


A mindfulness és a meditáció elcsendesíti a gondolatokat, megtanít szünetet tartani, könnyebben kezelni azokat az érzelmi állapotokat, amik zaklatottá tesznek, ezáltal gyermekünk megteremthet magának egy olyan jelenben lévő tudatos figyelmi állapotot, ahol a koncentrációja javul, tanulási képességei kiteljesedne

A gyakorlatok során megtanulja milyen a kedvesség önmaga és mások felé, ezzel könnyebben feloldódik egy új közegben, érzelmeit kifejezi, másoké felé nagyobb empátiával fordul, gyorsabban szerez barátokat, könnyebben alakít ki társaival jó kapcsolatot, az új közösség okozta stressz feloldódik.

A mindfulness gyakorlatok segítenek felismerni, kifejezni, elfogadni érzéseiket, gondolataikat, csakúgy mint mások érzéseit, gondolatait. Ezáltal megértőbbek, pozitívan tekintenek az elkövetkezendő idők történéseire, hisznek a pozitív jövőben, aminek már a gondolata megteremti a jelen boldogságát.