A hála ereje

Enjoy little things

Az esti meditáció, relaxáció előtt sokáig szokásunk volt a családban, hogy mindenki elmondja miért hálás aznap. „Én ma azért vagyok hálás, mert….” Volt amikor csak úgy dőlt belőlünk a szó, de volt olyan nap, amikor alig tudtunk egyet-kettőt kitalálni. Akkor átgondoltuk a napot reggeltől estig, hogy miért is lehetünk hálásak. Gondolj csak bele, valójában mindenért! A reggeli napfényért, a tea melegéért, a barátokért, családért, a suliért, a focimeccsért az udvaron, az új zongorakottáért, a virágok illatáért a kertben….

A hála érzése mindig emeli a lelket, és a múlt miatti aggodalom, a jövő miatti félelem helyett a MOSTban, a JELENben tart minket. Néhány éve egy amerikai tanulmány jelent meg a hála biokémiájáról, hogyan leszünk egészségesebbek és boldogabbak ha sokszor vagyunk hálásak. A tudományos érdeklődésűeknek kifejezett csemege Dr Bruce Lipton sejtbiológus tanulmánya (érdemes rákeresni a youtube-on) a hála erejéről, ami rezgésével fizikailag változtatja meg sejtjeinket, ezzel a hála ténylegesen gyógyít és fiatalít. Ennyi. És mindez teljesen ingyen bármikor elérhető.

Miért is hagytuk abba ezt a jó szokásunkat, én sem tudom…. de most itt az ideje újra bevezetni. Ha tudatosan elhatározod, hogy egy szokásnak helyet adsz az életedben, akkor az néhány hónap után beépül, automatikussá válik. Érdemes tehát a hálát (is) szokásként bevezetni, kezdetben megjelölheted hogy reggel vagy este, hogy el ne felejtsd, aztán ha automatizálódik, már bármikor ‘előjön’ a tudatos működésedbe, így bármikor gyógyíthatod magad vele. Csak sétálsz az utcán és hálát érzel azért, hogy elérted a buszt, hogy elállt az eső, hogy láttad a gyermeked első pillantását reggel….

Mindent megcsodálhatunk, mindent értékelhetünk másképp, a te döntésed, a te életed, a te egészséged…. és a szeretteidé, a családodé.

Csak rajtad áll!

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Szeretnél kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet?

Ha tanácstalan vagy a kezdő lépéseknél, ahogy én is az voltam annak idején, nézd meg Szülőknek szóló Mentor Programomat.

Ezeket olvastad már?

Életmód

Anyák napjára

Ahogy a környezetünk, a család és gyermekeink is megemlékeznek az anyák napjáról, mi se feledjük el magunkat, és ajándékozzunk szeretetet, törődést, önMAGunknak is…. ééééés kérjünk

TOVÁBB OLVASOM »