MINI Gyakorlatok Szülőknek (is)

Névtelen terv

„Nincs időm feltöltődni, kikapcsolni” kérdéskörben hoznék pár ötletet rövid gyakorlásra, ami extra hasznos, még ha csak pár percet foglalkozol is vele naponta mondjuk reggel felkeléskor, vagy este lefekvés előtt, ha csak úgy várnod kell valahol vagy bármikor. Napi néhány perc MAGADRA figyelés is óriási lépés a JÓL-Lét felé. 

  • Hangolódj rá minden közelről vagy távolról érkező hangra. Csak a közeli, mondjuk a szobában lévő hangokat figyeld pár percig. Talán azt gondolod, csend van, de ha jól figyelsz, hallhatod a hangokat (a hűtő duruzsolását, a mosógép forgását, a másik szoba zajait). Vagy fordítsd figyelmed csak kintre, a madárcsicsergés, autók zaja.… Csak néhány percig… horgonyozd le figyelmed a hangokon.
  • Figyeld meg testhelyzeted ahogy ülsz vagy állsz. Vedd észre, ha bármilyen feszültséget érzel például a vállban vagy a nyakban. Vegyél mély lélegzetet, és engedd el a feszültséget a kilégzéskor. Ismételd párszor. Csak néhány percig…. horgonyozd le figyelmed a légzéseden.
  • Amikor mezítláb(zokniban) jársz, vagy csak állsz valahol, engedd finoman a figyelmed a lábadra, érezd a kapcsolatot a Földdel, a padlóval. Figyeld az izmok mozdulását a lábfejedben. Ne gondolj semmire, csak figyeld. Csak néhány percig…. horgonyozd le figyelmed a lábadon.

Próbáljátok ki, mert hát a puding próbája az evés  –  Jó gyakorlást! Sokszor kicsit

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Szeretnél kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet?

Ha tanácstalan vagy a kezdő lépéseknél, ahogy én is az voltam annak idején, nézd meg Szülőknek szóló Mentor Programomat.

Ezeket olvastad már?

Életmód

Anyák napjára

Ahogy a környezetünk, a család és gyermekeink is megemlékeznek az anyák napjáról, mi se feledjük el magunkat, és ajándékozzunk szeretetet, törődést, önMAGunknak is…. ééééés kérjünk

TOVÁBB OLVASOM »