„Csodás reggel” gyakorlatok – 7 ötlet, hogyan indítsátok tudatosan a napot

Clipboard01

7 gyakorlatias ötlet, hogyan kezdhetitek úgy a napot, hogy minden reggel tudatosan, magabiztosan indulhassatok el otthonról! 😊

1. Ébredés – Kedvesen ébresztgesd. Mielőtt kiugrana az ágyból kérd meg, hogy vegyen egy pár mély nyugodt levegőt lassan, nyugodtan. Belégzés-kilégzés.
2. Nyújtózás – Keléskor jó egy kis nyújtózás még az ágyban. Sokszor ezt automatikusan tesszük, de még jobb, ha figyelünk rá, hogy egy-két jóleső nagy nyújtózás felébressze a testünket, izmainkat is. Ne rohanjunk! Tudom, sokszor nem könnyű, de hagyjunk erre időt! Nyújtózzunk lassan a puha meleg takaró alatt.
3. Innivaló – Ügyelj rá, hogy kelés után egy finom pohár innivaló várja gyermeked, hogy hidratáljuk a testet belülről is. Legjobb a langyos citromos víz (télen-nyáron). Sokszor jól esik a meleg tea, esetleg valamilyen gyümölcsös ital. Nálunk néha előfordul a mix, azaz ezek keveréke ízlés szerint.
4. Zene – reggelizés közben, vagy már a felkeléshez hallgathatunk kellemes zenét hangulattól függően. A zene megnyugtat, kiegyensúlyoz.
5. Reggeli – Fontos, hogy a reggeli valami tápláló egészséges étel legyen, ami megalapozza a jó közérzetet, feltölti a testet is energiával.
6. Naptár – óvodás, kisiskolás gyermekeinkkel beszéljük meg hányadika van, milyen nap (például 19-e, kedd van) esetleg valamit ünneplünk, valamilyen alkalom van az oviban (ma foci lesz/néptánc lesz), iskolában (matekfelmérő, szakkör), barátok jönnek délután, családban valakinek szülinapja, névnapja van. Ezt mi reggelizés közben szoktuk, közben egy speditőr naptárban odahúzzuk adott napra a „jelölőt”. Minden nap más valaki húzza, így tanuljuk a számokat, napokat. Ha két gyerkőc van, mint nálunk, be van osztva, kié a páros, kié a páratlan nap. Halkan jegyzem meg, hogy ugyanez az esti fürdés sorrendjét is meghatározza, így nincs vita, ki megy először. 😉
7. Tennivalók – sokáig használtunk az előszobában, folyosón egy reggeli tennivalókat tartalmazó lapot, amire mindenkinek ki volt írva a tennivalója (mosakodás, fogmosás, öltözés, fésülködés, táska pakolás… ), mellette üresen hagyott négyzetbe minden nap pipával jelölhették mi az, amit már megcsináltak. Aki kipipált mindent, annak indulhat a nap.

Tudom, sokszor nem könnyű, de nyugodtan, türelemmel vezessük végig gyermekünket a reggeli programokon. Egy jól kezdődő nap sokkal könnyebb neki is és nekünk is. Persze ehhez szülőként nekünk sem árt reggelenként néhány mély levegővétel, nyújtózás és tudatos ébredés 😉

Sok sikert, csodás napkeltéket mindenkinek! 😊

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Szeretnél kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet?

Ha tanácstalan vagy a kezdő lépéseknél, ahogy én is az voltam annak idején, nézd meg Szülőknek szóló Mentor Programomat.

Ezeket olvastad már?

Életmód

Anyák napjára

Ahogy a környezetünk, a család és gyermekeink is megemlékeznek az anyák napjáról, mi se feledjük el magunkat, és ajándékozzunk szeretetet, törődést, önMAGunknak is…. ééééés kérjünk

TOVÁBB OLVASOM »