Eszközök sorozat – ÁSVÁNYOK

Untitled design (6)

Van néhány csodás eszköz, amit kortalanul használhatunk gyerekek, felnőttek körében bármilyen meditációs, mindfulness gyakorlatban, vagy akár „csak úgy”. Egyik ilyen eszköz az ÁSVÁNY.

A különféle ásványok (ametiszt, rózsakvarc, holdkő stb…) hatásairól nem írnék külön, de talán itt nem is lényeges, hiszen a legjobb, ha ösztöneinket, megérzéseinket követve választunk követ. Fontos, hogy a követ mindenki magának választja – vagy talán a kő választja a gazdáját… ki tudja 😊 Ha figyelünk, a kő megszólít minket.

Nemrégiben egy apukával beszélgettem, és neki ajánlottam, hogy épp nehéz helyzetben lévő kislányával menjenek el ásványboltba egy marokkövet választani. Lehet persze nyaklánc vagy karkötő is, de a marokkő egy új „barát” lehet, aki elkísér bárhová, biztonságot nyújt, szeretetet közvetít, vagy bármi tulajdonsággal felruházhatjuk. Hordhatjuk zsebben, táskában, külön tasakjában. Néha vegyük elő és „szeretgessük”, mondjuk meg neki, miért van velünk.

Használhatjuk meditációkor, vagy csak ha valamilyen helyzetben megnyugodnánk, „leföldelnénk” magunkat. Ilyenkor szorítsuk a markunkba, amíg csak szükséges. (Persze emellett a mély légzés is sokat segít 😉)

Jónéhány éve kislányommal mentünk követ választani, illetve én szerettem volna magamnak egy szép hegyikristályt vagy holdkövet. Még nem voltam benne biztos, melyiket választom, de karkötő formájában szerettem volna, hogy magamon hordhassam, amikor szükségét érzem. A boltban kislányom szinte azonnal kiválasztott egy hegyikristály karkötőt és magára tette, nézegette, én is nézegettem, majd rájöttem, hogy valójában nem is magamnak mentem vásárolni, hanem neki. Azóta a hegyikristály az ő kedvence lett, nekem pedig nemsokára érkezett egy szép holdkő.

És még egy apró tipp: hogy innivaló tisztított vizünket még kellemesebbé tegyük, én itthon mindig tartok a vizeskancsóban egy szépen lecsiszolt hegyikristályt 😉

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Szeretnél kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet?

Ha tanácstalan vagy a kezdő lépéseknél, ahogy én is az voltam annak idején, nézd meg Szülőknek szóló Mentor Programomat.

Ezeket olvastad már?

Életmód

Anyák napjára

Ahogy a környezetünk, a család és gyermekeink is megemlékeznek az anyák napjáról, mi se feledjük el magunkat, és ajándékozzunk szeretetet, törődést, önMAGunknak is…. ééééés kérjünk

TOVÁBB OLVASOM »