Üzenet a „palackban”

Jar_

Egy nagyon kedves mentorom oldalán láttam most meg ezt az ötletet, és nagyon megtetszett ebben a formájában is. Talán nem késtem még el vele így január elején, hogy elkezdjük mi is itthon.
A recept: vegyetek elő egy üres befőttes üveget és színes lapokat, és hetente (mondjuk érdemes kitűzni egy adott napot – például vasárnap délelőtt) írjatok fel a lapokra egy szuper dolgot, ami azon a héten történt. Gyűjtögessétek a jó dolgokat év végéig és Karácsony táján vagy újévkor vegyétek elő őket és nézzétek át, milyen fantasztikus évetek is volt! Lehet a családban mindenkinek saját üvege, vagy csinálhattok egy nagy családi 5 literes verziót. 😊

Másik lehetőség az üveg rövidebb távú használatára, ami nálunk is nagy siker volt egy időben, ha összeírtok a családban kérdéseket, amikre kíváncsiak lennétek a másik napjával kapcsolatban. Ezeket írjátok fel cetlikre és tegyétek bele az üvegbe! Például: Milyen napod volt ma? Megbántott ma valaki? Tettél ma jót valakivel? Ki volt a legkedvesebb ma azok közül, akikkel találkoztál? Hibáztál ma valamiben? Mi az, amiért ma hálás vagy? Milyen színnel találkoztál ma leggyakrabban? Találkoztál ma valamilyen állattal (saját háziállaton kívül)? Segítettél ma valakinek? Voltál ma szomorú valami miatt?

Amikor beszélgetős hangulat van a családban, esetleg bármelyik nap vacsora után adódik alkalom, egyikőtök húzzon kérdést az üvegből, lehet gyerkőc vagy anya, apa, nagyszülő. Neki kell válaszolnia arra a kérdésre, amit kihúzott. A többiek feladata, hogy figyelmesen hallgassák, esetleg további kérdéseket is tehetnek fel a témával kapcsolatban, reflektálhatnak. Nagyon jó hangulatú családi beszélgetés alakulhat ki, ahol egyben érezhető az egymás iránti szerető odafigyelés is. Igazi értékes együtt töltött idő. Próbáljátok ki!

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: email

Szeretnél kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet?

Ha tanácstalan vagy a kezdő lépéseknél, ahogy én is az voltam annak idején, nézd meg Szülőknek szóló Mentor Programomat.

Ezeket olvastad már?

Életmód

Anyák napjára

Ahogy a környezetünk, a család és gyermekeink is megemlékeznek az anyák napjáról, mi se feledjük el magunkat, és ajándékozzunk szeretetet, törődést, önMAGunknak is…. ééééés kérjünk

TOVÁBB OLVASOM »